Dönerde büyükbaş hayvan eti veya koyun eti, dana kıyma veya koyun kıyma veya bunların karışımları ile tavuk eti kullanılabileceği belirtilen ilanda etin ince ve yatay dilimlenmiş şekilde kesilip şişe sabitlendiği ve bunun dikey olarak ekseni etrafında dönerek ateşte pişirildiği kaydedildi. Dönerin 1800’lerin başından itibaren İstanbul’dan Osmanlı coğrafyasına yayıldığı kaydedilen ilanda, 1962’den 1979’a kadar devam eden Türklerin başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya göçüyle yayıldığı anlatıldı. Dönerin 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edileceği ve Türkiye’den AB’de tescillenen ilk geleneksel ürün adı olacağı kaydedildi.
Related Posts
Elektrik faturasından sonra sıra doğalgazda 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak
- adminhost
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Konut ve ticarethanelerde yıllık 5 bin kilovatsaat tüketimi bulunan abonelerin artık sübvansiyonlu elektrik kullanamayacağını açıklayan…
İş Bankası Genel Müdürü Akan: Kiracıyım, oturduğum evden çıkmak durumunda kaldım
- adminhost
- 25 Kasım 2024
- 2 min
- 0
ekonomim.com'dan Handan Sema Ceylan'a konuşan Hakan Aran, Türkiye'de kira artışlarına dikkat çekti. Çalışanların maaşının yarısının…
Mastercard ve Visa hakkında soruşturma
- adminhost
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Rekabet Kurulu, Mastercard ve Visa hakkında soruşturma açtı.